Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- néhány babérlevél
- kis csokor majoránna
- kevés csilipehely
- almaecet, vagy 10 %-os ételecet
- 250 g száraztészta
Elkészítése:
A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.
Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.
Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.
Frissen sót, és borsot őrlünk rá.
Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.


