Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg csirkemáj 2 ek olívaolaj só frissen őrölt bors néhány babérlevél kis csokor majoránna kevés csilipehely almaecet, vagy 10 %-os ételecet 250 g száraztészta Elkészítése: A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük. Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • kis csokor majoránna
  • kevés csilipehely
  • almaecet, vagy 10 %-os ételecet
  • 250 g száraztészta


Elkészítése:

A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.

Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.

Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.

Frissen sót, és borsot őrlünk rá.

Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is