Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 ek olívaolaj
  • só
  • frissen őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • kis csokor majoránna
  • kevés csilipehely
  • almaecet, vagy 10 %-os ételecet
  • 250 g száraztészta


Elkészítése:

A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.

Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.

Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.

Frissen sót, és borsot őrlünk rá.

Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tesztas-csipos-savanyu-csirkemajsalata/