Elkészítése
Hozzávalók:
- ¼ kg tészta (tetszőleges)
- 2 db alma
- 1 db lilahagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 dk kaliforniai paprika
Tartármártás:
- 1 db tojás sárgája
- csipet só
- 1 dl olaj
- 1 db citrom leve
- 1 ek. mustár
- 2 ek porcukor
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Lereszeljük az almát és a sárgarépát. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra. A kifőtt tésztával összekeverjük.
Elkészítjük a tartármártást:
A tojás sárgáját megsózzuk, majd nagyon lassan adagoljuk hozzá az olajat (kézi habverővel). Ezután ízesítjük a citromlével, porcukorral és a mustárral. Alaposan összekeverjük, majd ehhez adjuk hozzá a tejfölt.
Mindezt ráöntjük a tésztára, összekeverjük, lehűtjük és tálaljuk.

