Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tésztasaláta csirketepertővel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g orsótészta
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 kanál teriyaki szósz
  • 1 kanál ételecet
  • kevés só
  • 1 kanál balzsamecet
  • 1 csipet cukor
  • 2 kanál extra szűz olíva olaj


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, a bőr, és a háj kivételével sós, enyhén ecetes vízben feltesszük főni.

A bőréből, és a hájból kevés olajon, pici cukrot hozzáadva tepertőt készítünk. Mikor a hús megfőtt kivesszük a vízből, és meghűtjük, majd csíkokra vágjuk. Ugyanabban a vízben megfőzzük a tésztát is.

A serpenyőben, vékony csíkokra (zsülien) vágott sárgarépát dinsztelünk, majd karikákra vágott újhagymát, és kockázott színes paprikát adunk hozzá. Amikor a tészta megfőtt, a serpenyőben maradt zsírba forgatjuk, hozzáadjuk a comb csíkokat, kevés balzsamecetet, 1 kanál teriyaki szószt, és extra szűz olíva olajat adunk hozzá.

Összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. Tálaláskor rászórjuk a csirketepertőt.

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/tesztasalata-csirketepertovel/