Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 1 csomó újhagyma
- 40 dkg gomba
- 2 db kápia paprika
- 20 dkg szeletelt bacon
- 30 dkg parenyica
- 30 dkg koktél paradicsom
- 20 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék bazsalikom levél
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A tésztát (masni, orsó, fodros nagykocka, széles metélt) forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Ha kész hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.
Nagy méretű lábasban olajat hevítek, majd erős tűzön zsírjára pirítom a vékonyan felszeletelt gombát, amire kevés borsot darálok, majd hozzáadom a kis kockára vágott kápia paprikát, pár percig pirítom majd hozzáadom a kockára vágott bacont és a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát.
Pár perc pirítás után hozzáadom a tésztát, az olajbogyót, a felaprított sajtot, paradicsomot és elkeverem.
Végül belekeverem a felaprított bazsalikomot és hidegen tálalom.