Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojás alakú saláta füstölt sonkával és tormakrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • 30 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • 6 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • 2 ek ecetes torma
  • 1 ek tökmagolaj


Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk majd apró karikára szeleteljük.

A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a zöldbabbal együtt sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.

Egy nagyobb tálba tesszük a megfőtt, leszűrt zöldségeket. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt sonkát, a majonézt, a tejfölt, a tormakrémet. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Óvatosan összeforgatjuk, egy tányérra halmozzuk és tojás alakot formázunk belőle. Körberakjuk fodros petrezselyemmel és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tojas-alaku-salata-fustolt-sonkaval-es-tormakremmel/