Hozzávalók:
- 250 g tarkabab
- néhány babérlevél
- 1 kanál ételecet
- 4 tojás
- 2 fej hagyma
- 2 kanál extra szűz olíva olaj
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- 2 csipet kapor
- 2 csipet majoránna
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál almaecet
Elkészítése:
A babot beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben néhány babérlevéllel, és 1 kanál ételecettel megfőzzük. Míg fő, feltesszük a tojást is, amit keményre főzünk.
A hagymát felszeljük, megsózzuk, és 5 percig mikrózzuk. A hagymának ennyi idő alatt a csípős íze lággyá válik.
Hozzáadjuk a leszűrt babot, a feldarabolt főtt tojást, a zöld fűszereket, megsózzuk, megborsozzuk, megöntjük olíva olajjal, és almaecettel. Lehűtve tálaljuk.