Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojássaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 175 gramm natúr joghurt
  • 0,5 teáskanál mustár
  • só
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 0,5 kávéskanál fehérbors
  • 1 teáskanál majonéz

Elkészítése

A tojásokat fedő alatt, pár csipet sóval tedd fel főni. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Ez idő alatt a tojások tökéletesen keményre főnek.

Ekkor vedd le a tűzről, folyass a tojásokra hideg vizet és várd meg míg teljesen kihűlnek.

A natúr joghurtot keverd össze a mustárral, a sóval, a szerecsendióval, a fehérborssal és a majonézzel.

Ha kihűltek a tojások, tojásszeletelővel szeld fel őket. A tojások sárgáját vedd ki a felszeletelt tojásokból és egy villa segítségével törd össze. A tojások összetört sárgáját keverd hozzá a már kikevert mártáshoz. A mártásunk ettől szép sárga színt fog kapni.

Már nincs más teendőd, mint a mártásba beleszórni a felszeletelt tojások fehérjét. Jól keverd össze, majd rakd át egy zárható dobozba.

Egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tojassalata/