Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kagylók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 db főtt tojás
  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek ecetes torma
  • só, bors – ízlés szerint
  • óriáskagyló tészta – kb 25 db
  • vegyes zöldsaláta
  • 2- 3 ek olivaolaj


Elkészítése:

A tésztát főzzük ki enyhén sós, bő vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Az almának távolítsuk el a magházát és vágjuk kisebb kockára.

A sonkát, sajtot és a főtt tojást is szintén kockázzuk fel. Keverjük össze a tejfölt a majonézt és a tormát, ízesítsük és forgassuk össze a felkockázott hozzávalókkal.

Töltsük meg a kagylókat és tálaljuk olívaolajjal meglocsolt salátaágyon.

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/toltott-kagylok/