A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük.
Amíg a tészta fő, előkészítjük a zöldségeket. Felkarikázzuk az újhagyma zöld szárát, a pritamin paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Egy nagy tálba öntjük az olívaolajat, a balzsamecetet, a majonézt és a fél citrom kifacsart levét, majd alaposan elkeverjük.
A keverékhez hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, a felaprított zöldségeket, a rukkolát és a csemegekukoricát. Sóval és borssal ízesítjük, majd az egészet jól összeforgatjuk.
A kihűlt tésztát hozzákeverjük a zöldséges-tonhalas keverékhez. Ha szükséges, még egy kevés majonézzel lazíthatjuk az állagát. Tálalás előtt meglocsoljuk tökmagolajjal.
Ez a könnyű és ízletes tésztasaláta tökéletes gyors vacsorának vagy akár hideg fogásként is.