Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tonhalas tésztasaláta tökmagolajjal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g színes orsó tészta
  • 1 konzerv tonhal
  • újhagyma
  • 1 maréknyi pritamin paprika
  • 1 evőkanál csemege kukorica
  • 1 maréknyi rukkola
  • 1 maréknyi kígyóuborka
  • só
  • bors
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál tökmagolaj

Elkészítése

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük.

Amíg a tészta fő, előkészítjük a zöldségeket. Felkarikázzuk az újhagyma zöld szárát, a pritamin paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Egy nagy tálba öntjük az olívaolajat, a balzsamecetet, a majonézt és a fél citrom kifacsart levét, majd alaposan elkeverjük.

A keverékhez hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, a felaprított zöldségeket, a rukkolát és a csemegekukoricát. Sóval és borssal ízesítjük, majd az egészet jól összeforgatjuk.

A kihűlt tésztát hozzákeverjük a zöldséges-tonhalas keverékhez. Ha szükséges, még egy kevés majonézzel lazíthatjuk az állagát. Tálalás előtt meglocsoljuk tökmagolajjal.

Ez a könnyű és ízletes tésztasaláta tökéletes gyors vacsorának vagy akár hideg fogásként is.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tonhalas-tesztasalata-tokmagolajjal/