Elkészítése
Saláta elkészítése
A zöldségeket – a salátakeveréket, a paradicsomot, a paprikákat és a vöröshagymát – megtisztítjuk és felaprítjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd cikkekre vágjuk.
A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, villával áttörjük, majd kb. 1 teáskanál mustárral és kevés borssal simára keverjük. Ezzel a tonhalas keverékkel átforgatjuk az előkészített zöldségeket. A salátát tálba rendezzük, a tetejére elhelyezzük a tojáscikkeket.
Csirkemell elkészítése
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük (például trákiai fűszerkeverékkel). Kevés olajon először lefedve, a saját levében pároljuk kb. 10 percig, majd fedő nélkül hirtelen megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálalás
A friss tonhalsalátát a tányérra halmozzuk, mellé vagy a tetejére helyezzük a pirított csirkemell szeleteket.
Tipp
A salátához adhatunk olívabogyót vagy főtt burgonyát is, így még tartalmasabb lesz. A csirkemell helyett akár lazaccal vagy grillezett halloumi sajttal is elkészíthetjük.
