Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tzatziki recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 csomag friss zsenge kapor vagy 2 teáskanál szárított
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg totu (krémes állagúra keverve)

Elkészítése

A kígyóuborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és jól összekeverjük.

Amíg áll az uborka a sóval elkészítjük az öntetet. Ha friss a kaprunk, akkor megmossuk és apróra vágjuk. A totut összekeverjük a kaporral, borssal és az összezúzott fokhagymával.

Az uborkát jól kinyomkodjuk és az öntethez keverjük. Sózni már nem szükséges, elég az, ami az uborkán maradt. Fogyaszthatjuk például sült húsokhoz vagy kenyérrel is.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tzatziki-3/