Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 30 dkg valódi görög joghurt 1 gerezd fokhagyma reszelve 1 kk só 1/2 citrom leve fehérbors ízlés szerint Elkészítése: Az uborkát jól megmosom,és héjastól lereszelem egy nagy tálba. Egy külön tálba a görög joghurtot a sóval, borssal, citromlével jól elkeverem, hozzáadom a reszelt fokhagymát. Az öntetet hozzáadom az uborkához. Jól behűtöm, sült […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
14 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 30 dkg valódi görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kk só
  • 1/2 citrom leve
  • fehérbors ízlés szerint


Elkészítése:

Az uborkát jól megmosom,és héjastól lereszelem egy nagy tálba. Egy külön tálba a görög joghurtot a sóval, borssal, citromlével jól elkeverem, hozzáadom a reszelt fokhagymát.

Az öntetet hozzáadom az uborkához. Jól behűtöm, sült húsokhoz, vagy mártogatósként kínálom. Másnap is ugyanolyan sűrű és finom, nem kell az uborkát csavarni, mert nem enged levet.

Soha nem szabad előre az uborkát besózni.

[box style=”info”]A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot használni. Ez sokkal sűrűbb, magasabb zsírtartalmú, mint amit itthon vagy más országokban általában fogyasztunk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is