Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Uborkasaláta ünnepi tálalással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kígyóuborka
  • 3 egyforma méretű paradicsom
  • só
  • őrölt bors
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 kk vágott kapor


Elkészítése:

1 kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki. A többit uborkagyalun legyaluljuk.

A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk. A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukába. Ezek lesznek az ehető díszek!

A legyalult uborkát elkeverjük az olívaolajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük. Tálalkáskor a feltekert, paradicsomba illesztett uborkatekercseket helyezzük a salátára, és így kínáljuk.

[box style=”info”]Ha először megsóznánk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe. Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.[/box]

https://receptneked.wps.hu/salatak/uborkasalata-unnepi-talalassal/