Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Uborkatekercsek tzatzikivel töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • kevés só
  • 1 evőkanálnyi friss!, aprított kaporlevél
  • 1 csipet bors
  • kevés só
  • 1 csomag színtelen növényi zselatin


Elkészítése:

Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam. (zsülienre) Az uborkát megsóztam (külön, a hengereknek valót is,) és 1 órát állni hagytam. A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.

Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.

A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.

Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb az uborka besózását követően hosszabb ideig hagyom állni, és jobban kicsavarom. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/uborkatekercsek-tzatzikivel-toltve/