Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál tökmagolaj

A díszítéshez

  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db sárga paradicsom
  • 7 db tökmag
  • 3 szál zellerzöld

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük, a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.

A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején.

Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/virag-diszitesu-majonezes-burgonyasalata/