Hozzávalók:
- 1 csomag főzőtasakos köles
- ízlés szerint só
- 1 kígyóuborka
- saláta ízlés szerint
- káposzta ízlés szerint
- lila hagyma ízlés szerint
- 1-2 paradicsom
- bors
- 1 pár virsli
Öntet:
- 1,5 dl joghurt
- olívaolaj
- 1 kevés reszelt gyömbér
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kölest a dobozon lévő előírás szerint sós vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket kedvünk és ízlésünk szerint válogassuk össze. Szeljük metéltekre, vagy karikára. Keverjük össze a főtt kölest a zöldségekkel, tetejére karikázzuk rá a főtt, lehűtött virslit.
Külön kínáljuk hozzá a gyömbéres öntetet, melyhez a hozzávalókat csupán alaposan összekeverjük.
[box style=”info”]Glutén-, cukor-, szója-, tojásmentes, ha a joghurtot rizstejszínre cseréljük, tejtermék mentes lesz.
Laktató tavaszi vacsora![/box]