Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilveszeri virslis lencsesaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg főtt lencse
  • 4 dl tejföl
  • 12 evőkanál majonéz
  • 1 kis fej lilahagyma
  • só
  • 10 db füstölt virsli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 db tojás

Elkészítése

A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral, majd sóval, citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a főtt lencsét, és óvatosan összeforgatjuk.

A tojást keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd felszeleteljük. A lilahagymát és a virslit vékonyan felkarikázzuk, és a lencséhez adjuk.

Tálalás

Az elkészült salátát egy tálba halmozzuk, a tetejét díszítjük a felszeletelt tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Fogyasztásig hűtőben pihentetjük.

Tipp

A salátát feldobhatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott csemegeuborkával is. Ha könnyedebbre szeretnénk, a majonéz egy részét joghurtra cserélhetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/virslis-lencsesalata-2/