Hozzávalók:
- 2 pár füstölt virsli
- 20 dkg lencse
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 hagyma
- 2-3 dl tejföl
- 1 tubus majonéz
- 1 tk csípős dijoni mustár
- cukor (nálam édesítő)
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.