Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis lencsesaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg lencse (főtt )
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 db virsli
  • 4 dl tejföl
  • 12 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 db főtt tojás

Díszítéshez

  • 4 szelet szalámi
  • 1 db uborka
  • 1 db sárgarépa
Virslis lencsesaláta

Elkészítése

A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles sós vízben puhára főzzük. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük és kockára daraboljuk. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük.

Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgokat is beletesszük és óvatosan összeforgatjuk. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt, hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.

https://receptneked.wps.hu/salatak/virslis-lencsesalata/