Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis lencsesláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 pár virsli
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 7 evőkanál majonéz
  • 7 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár (opcionális)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 darab babaérlevél
  • só
  • bors

Elkészítése

A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt akkor szeletekre vágjuk.

A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeverjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel, citromlével, esetleg a mustárral. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.

Egy napig hűtőben érleljük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/virslis-lencseslata/