Hozzávalók:
- 6 szál füstölt pulyka virsli
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 1 közepes fej lila hagyma
- 7 közepes mángold levél
- 5 dkg kukorica
- 2,5 dl tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
- 1 nagy csipet só
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a lila hagymát apró kockára vágjuk, a mángold leveleket apró darabokra tépkedjük.
A konzerv kukoricát átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk.
[box style=”info”]A kertben a mángold elhullajtotta a magját és nemrég sok új zöld növény bújt elő. Ezeket a friss leveleket használtam fel egy egyszerű virslis saláta elkészítéséhez. Önmagában is laktató fogás, de sült vagy grillezett húsokhoz is kínálhatjuk köretként.[/box]