Elkészítése
Előkészítés:
A vöröshagymát tisztítsuk meg, a retket, uborkát, paprikát és az almát szeleteljük fel. A fetát vágjuk kb 1,5 cm-es kockákra. A díszítéshez tegyünk félre néhány szelet almát, paprikát és uborkát.
Összeállítás:
A salátakeveréket és a felszeletelt hozzávalókat (a virsli kivételével) tegyük egy nagy tálba, majd keverjük el. Ízesítsük citromlével, olívaolajjal és sóval. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Virsli:
A virsliket hosszában vágjuk be három részre, majd keresztben is irdaljuk be. Ezután grillezzük, amíg szépen megpirulnak.
Tálalás:
A salátát szedjük tányérra, ízlésesen rendezzük el rajta a grillezett virslit és díszítsük a félretett zöldségekkel.
Tipp:
A salátát még pikánsabbá tehetjük, ha kevés mustárt vagy mézes-mustáros öntetet is adunk a citromos-olívás ízesítéshez. A virsli helyett sült csirkemellel is elkészíthető, így könnyebb változatot kapunk.

