Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslisaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 25 dkg salátakeverék
  • 2 darab retek
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab alma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 darab kígyóuborka
  • 8 darab frankfurti virsli
  • 6 evőkanál citromhéj
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg feta
  • só

Elkészítése

Előkészítés:

A vöröshagymát tisztítsuk meg, a retket, uborkát, paprikát és az almát szeleteljük fel. A fetát vágjuk kb 1,5 cm-es kockákra. A díszítéshez tegyünk félre néhány szelet almát, paprikát és uborkát.

Összeállítás:

A salátakeveréket és a felszeletelt hozzávalókat (a virsli kivételével) tegyük egy nagy tálba, majd keverjük el. Ízesítsük citromlével, olívaolajjal és sóval. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Virsli:

A virsliket hosszában vágjuk be három részre, majd keresztben is irdaljuk be. Ezután grillezzük, amíg szépen megpirulnak.

Tálalás:

A salátát szedjük tányérra, ízlésesen rendezzük el rajta a grillezett virslit és díszítsük a félretett zöldségekkel.

Tipp:

A salátát még pikánsabbá tehetjük, ha kevés mustárt vagy mézes-mustáros öntetet is adunk a citromos-olívás ízesítéshez. A virsli helyett sült csirkemellel is elkészíthető, így könnyebb változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/virslisalata-3/