Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zelleres-almás saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db zeller
  • 2-3 db alma
  • 2 dl tejföl
  • majonéz
  • só
  • bors
  • mustár

Elkészítése

A zellergumót és az almát meghámozzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg a zeller hűl, elkészítjük a mártást: egy tálban összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt, sót és borsot. Az almát kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a mártásba. Amikor a zeller teljesen kihűlt, azt is felkockázzuk, és hozzáadjuk a mártáshoz, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.

Ez a zelleres-almás saláta kiváló köretként szolgál sült és rántott húsok mellé.

https://receptneked.wps.hu/salatak/zelleres-almas-salata/