A krumplit sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. Eközben egy másik lábasban, szintén sós vízben, megfőzzük a zöldborsót, leszűrjük és félretesszük. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A sült csirkét kicsontozzuk és felkockázzuk, a sonkát pedig hasonló méretű darabokra aprítjuk. Egy nagy salátástálba helyezzük a salátát, a csirkehúst, a krumplit, a sonkát, a zöldborsót, a kockára vágott ecetes uborkát és a vékonyra szeletelt zöldpaprikát.
Az öntet elkészítéséhez a turmixgépbe tesszük az olajat, a tojássárgáját, a mustárt, a sót, a borsot és a fél citrom levét, majd alaposan összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és simára keverjük. Az elkészült öntetet a salátára öntjük, és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor a salátát friss paradicsomkarikákkal díszítjük. A keményre főtt tojást felszeleteljük, és ízlés szerint a saláta tetejére szórjuk.