Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Apacsok kedvence recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirke felsőcomb filé vagy csirkemell
  • 4 darab pecsenye libamáj vagy más szárnyas máj
  • 4 fej hagyma
  • 8 szelet bacon
  • 2 tojás

Páchoz

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál bbq fűszerkeverék

Májhoz

  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál fokhagymagranulátum

Tálaláshoz

  • csipet só
  • bors ízlés szerint
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítése

A bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a combfiléket. A bepácolt húst rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy a hús magába szívhassa a fűszereket.

A bacon szeleteket süssük ropogósra, tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.

A szalonna zsírján karamellizáljuk meg a nagyobb kockákra vágott és rétegeire szedett hagymát.

A májból vágjunk szeleteket, majd a keményítőben keverjük el fűszereket és forgassuk meg benne a májszeleteket. Forró serpenyőben 1-2 perc alatt süssük meg a máj mindkét oldalát vigyázva arra, hogy szaftos maradjon belül és ne száradjon ki.

A combfiléket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg.

A tojásokból süssünk tükörtojást.

A tálaláskor rakjuk az általunk választott köretet, például sütött burgonyatallért a tányérra, majd rakjuk rá húst. A húsra szórjuk rá hagymát. A hagyma tetejére rakjuk rá a bacon szeleteket, majd helyezzük rá a májat. A májat sózzuk meg, majd tegyük rá a tojást és forrón tálaljuk az elkészült ételünket.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/apacsok-kedvence/