Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg habtejszín
- 1 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1/2 vaníliarúd
- 3 tojássárgája
- 1/2 tojásfehérje
- 5 dkg barna cukor
Elkészítése:
A habtejszínt, a tejet és 2,5 dkg cukrot a vaníliarúddal együtt felforralunk. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és a tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral elkeverjük.
A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, és az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflé tálkába öntjük. A tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük és a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
Légkeveréses, előmelegített sütőbe rakjuk őket és 120 ºC-on kb. 80-90 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, amikor a krém közepe is szilárd.
Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 5 dkg barna cukrot egyenlően elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal, vagy forró grillsütőben rákaramellizáljuk a cukrot.
Ezután kissé lehűtjük és fogyasztjuk.


