Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Csokoládé szuflé narancsos vanília öntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Öntet: A vaníliaszószhoz a tejet és a tejszínt egy edényben összekeverjük és hozzáadunk egy csipetnyi sót. A vaníliát hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk. Mind a magot, mind a rudat a tejbe áztatjuk, majd gyakori kevergetés mellett, lassú tűzön, forrásig melegítjük. Eközben a lisztet és a vajat alaposan összedolgozzuk (nem lesz sok, kb egy diónyi mennyiségre […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.03.

A csokoládé szufléhoz

A szuflé formához

A narancsos vaníliaszószhoz

Elkészítése

Öntet:

A vaníliaszószhoz a tejet és a tejszínt egy edényben összekeverjük és hozzáadunk egy csipetnyi sót. A vaníliát hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk. Mind a magot, mind a rudat a tejbe áztatjuk, majd gyakori kevergetés mellett, lassú tűzön, forrásig melegítjük.

Eközben a lisztet és a vajat alaposan összedolgozzuk (nem lesz sok, kb egy diónyi mennyiségre számíthatunk).

Egy nagyobb keverőtálban a tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a lisztes vajat, egy-két percig forraljuk, ettől kissé besűrűsödik majd. A forró tejet óvatosan a habos tojássárgájához csorgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük.

Az egész keveréket visszaöntjük a tejes lábasba és visszatesszük tűzhelyre. Közepes tűzön melegítjük, közben továbbra is intenzíven kevergetjük.

Amikor érezhetően besűrűsödött a krém, azonnal hideg vízbe állítjuk az edényt és folyamatosan kevergetjük, amíg le nem hűl, hogy ne legyen csomós és bőrös a teteje, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

Szuflé:

A szufléformákat alaposan kivajazzuk és hűtőbe tesszük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A lisztet alaposan eldolgozzuk a vajjal. A tejet feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a kimért cukrot, valamint egy csipet sót. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Belerakjuk a lisztes vajat, egy-két perc alatt besűrítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a keserű csokoládét, amellyel elkeverjük. Ha maradéktalanul felolvadt a csokoládé, hozzákeverjük a tojássárgáját is. Ezután a csokoládés keveréket félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Közben, a már egyszer kivajazott formákat még egyszer kivajazzuk és kristálycukrot öntünk a formák belsejébe. Addig forgatjuk, amíg mindenhova tapad a cukorból, majd a felesleges cukrot kiöntjük a formából.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a csokoládés keverékhez forgatjuk, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot! A kész szuflétésztát beleöntjük a cukros-vajas formába. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a formákból legalább 5-6 cm-re ki nem emelkedik a szuflé, ez kb 20-25 perc.

A szuflét forrón, a vaníliaszószt hűtve tálaljuk. A szuflé középébe egy mokkáskanállal lyukat készítünk, ennek belsejébe kanalazzuk a vaníliaszószt.

Porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is