Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Dankó Pista kedvence

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb vagy karaj 40 dkg csirkemáj 1 nagy fej vöröshagyma só, bors Paprikás krumplis rétes: 6 réteslap 40-45 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma őrölt pirospaprika só, bors Gombás-baconos ragu: 20 dkg bacon 30 dkg gomba (én csiperkét és erdei gombakeveréket használtam, így intenzívebb ízt értem el) só, bors Elkészítése: Első lépésként elkészítjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2016.04.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéscomb vagy karaj
  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors

Paprikás krumplis rétes:

  • 6 réteslap
  • 40-45 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors

Gombás-baconos ragu:

  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg gomba (én csiperkét és erdei gombakeveréket használtam, így intenzívebb ízt értem el)
  • só, bors


Elkészítése:

Első lépésként elkészítjük a krumplis rétest. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá, majd a megpucolt, felkockázott burgonyát rárakjuk. Fakanállal átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük.

Amikor elkészült a paprikás krumplink, 3 db réteslapot egymásra terítünk és a fele burgonyát eloszlatjuk rajta, mint a rétestölteléket. Feltekerjük, az oldalait behajtjuk, hogy ne folyon ki a töltelék. A maradék réteslappal és burgonyával ugyanígy járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, olajjal megkenjük a tetejüket és 200-220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A húst átmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a hússzleteket közepes lángon kisütjük. Amikor elkészültek papírtörlőre szedjük.

A maradék olajba beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított lecsöpögtetett csirkemájat. 10-15 perc alatt összepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint majorannát is használhatunk.

A raguhoz felkockázzuk a bacont, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és hozzáadjuk a megtisztított szeletelt gombát. Közepes lángon 15-20 perc alatt megpároljuk.

Tálaláskor a sült hús tetejét megpakoljuk a pirított csirkemájjal, körbekerítjük a gombás raguval és köretnek szeletekre vágott krumplis rétest adunk hozzá.

Káposztasalátval, uborkával vagy bármilyen savanyúsággal fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is