Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A bárányhoz: fejenként 1 báránycsülök 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz 6 gerezd fokhagyma 3 babérlevél 4 ág friss rozmaring só bors 2 evőkanál olíva a sütéshez 1 dl víz A körethez: 1 csomag csilivel ízesített tagliatelle 2 citrom leve 2-3 evőkanál mák 2-3 evőkanál mákolaj 1 ág friss rozmaring ( aprítva) só bors Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

A bárányhoz:

  • fejenként 1 báránycsülök
  • 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 4 ág friss rozmaring
  • bors
  • 2 evőkanál olíva a sütéshez
  • 1 dl víz

A körethez:

  • 1 csomag csilivel ízesített tagliatelle
  • 2 citrom leve
  • 2-3 evőkanál mák
  • 2-3 evőkanál mákolaj
  • 1 ág friss rozmaring ( aprítva)
  • bors


Elkészítése:

A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes csiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat. Tegyük mellé a rozmaringágakat, a fokhagymákat, őröljünk rá borsot, majd 24 órára hagyjuk a hűtőben.

Másnap, hevítsünk kevés olívaolajat és a csülköket minden oldalról pirítsuk körbe, közben alaposan sózzuk és borsozzuk.

Az előpirított húsokat tegyük egy sütőtálba, borítsuk rá a serpenyőből a zsiradékot, majd adjuk hozzá a rozmaringágakat és fokhagymákat, dobjunk mellé babérleveleket.

A bárány tetejét vékonyan kenjük át a csiliszósszal.

Öntsünk alá kevés vizet és szorosan alufóliázzuk le.

A sütőt kapcsoljuk be és állítsuk a hőfokot 120 fokra és 4,5 órát süssük a húst.

A végeredmény igazán omlós lesz, a hús magától leválik a csontról.

A körethez a tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, de ne főzzük túl. Érdemes 1 perccel az elkészülte előtt leszűrni, mert a serpenyőben még hőt fog kapni.

Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál mákot. Sűrűn kevergetve addig pirítsuk, amíg elkezdi kiengedni a mák az illatát.

Ekkor adjuk hozzá a mákolajat, az apróra vágott rozmaringot és facsarjuk rá a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tegyük rá a kifőtt tésztát.

Forgassuk össze és már tálalható is. (érdemes főzőlevet félretenni és kevéssel felönteni a serpenyőben a tésztát)

[box style=”info”]A munka nem sok ezzel az étellel, csak a sütési idő hosszú, ami 4,5 óra, de amíg a sütőben pihen a hús, addig nyugodtan lehet mással foglalkozni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is