Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Séfek receptjei

Egyszerű bárány piláf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg bárányhús 2 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 ek curry por 2 bögre rizs (50 dkg) 0,8-1 l csirke alaplé 50 dkg paradicsom 10 dkg aszalt sárgabarack 1 csokor petrezselyem zöld 4 ek olaj só Elkészítése: A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányhús
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek curry por
  • 2 bögre rizs (50 dkg)
  • 0,8-1 l csirke alaplé
  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 4 ek olaj


Elkészítése:

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.

Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük.

Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a curryport, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.

Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük, hozzáadjuk a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.

Felforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzzük. Ha szükséges, még adjunk hozzá alaplevet, vagy vizet.

A petrezselyem zöldet felaprítjuk és tálalás előtt belekeverjük az ételbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is