Elkészítése
Hozzávalók:
- 1/2 kg friss lazac
- 3 ek cukor
- 2 ek só
- 1 tk fehérbors
- 2 csomg friss kapor
- 1/2 kg cékla
Elkészítése:
A céklát reszeljük le, majd keverjük össze a sót, a cukrot és a borsot.
Egy szögletes tálba tegyünk folpackot úgy, hogy mindkét oldalon annyival hosszabb legyen, hogy a végén a lazacot jól be tudjuk vele fedni. Tegyük a folpackra a lazacot a bőrös oldalával lefele, majd szórjuk meg a cukros keverékkel. Erre tegyük rá a kaprot szárral együtt, végül a reszelt céklát is. Szorosan, légmentesen fedjük be a folpackkal a lazacot és legalább 12 órára tegyük hűtőbe.
Az érlelést követően vágjuk vékony szeletekre és mustárszósszal, pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
[box style=”info”]Minél tovább érleljük, annál erősebben érvényelsünek a fűszerek. El lehet készíteni cékla nélkül is.[/box]


