Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gravlax recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss lazac
  • 3 ek cukor
  • 2 ek só
  • 1 tk fehérbors
  • 2 csomg friss kapor
  • 1/2 kg cékla


Elkészítése:

A céklát reszeljük le, majd keverjük össze a sót, a cukrot és a borsot.

Egy szögletes tálba tegyünk folpackot úgy, hogy mindkét oldalon annyival hosszabb legyen, hogy a végén a lazacot jól be tudjuk vele fedni. Tegyük a folpackra a lazacot a bőrös oldalával lefele, majd szórjuk meg a cukros keverékkel. Erre tegyük rá a kaprot szárral együtt, végül a reszelt céklát is. Szorosan, légmentesen fedjük be a folpackkal a lazacot és legalább 12 órára tegyük hűtőbe.

Az érlelést követően vágjuk vékony szeletekre és mustárszósszal, pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!
[box style=”info”]Minél tovább érleljük, annál erősebben érvényelsünek a fűszerek. El lehet készíteni cékla nélkül is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/gravlax/