Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazaccal töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab kis méretű burgonya
  • kevés étolaj vagy olívaolaj
  • 10 dkg sajtkrém
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál apróra vágott snidling
  • 10 dkg lazac (helyette sonka, bacon)
  • só
  • bors

Elkészítése

A krumplikat nem kell meghámozni, csak jó alaposan megmossuk. Én egy új dörzsis szivaccsal szoktam jó alaposan átdörzsölni.

Félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felükkel lefele. Egy ecset segítségével átkenjük olajjal, majd tengeri sóval, borssal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük.

A sütési idő függ a burgonya fajtájától és méretüktől. Akkor van kész, mikor a villa könnyen belemegy.

Teljesen kihűtjük, majd egy kiskanál segítségével kiszedjük a közepüket. Villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, petrezselymet, tejfölt, snidlingett és az apróra vágott lazacot.

Jól összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti kaprot is használhat.

Az elkészített masszát habzsákba töltjük és a krumplik mélyedéseibe töltjük. Ezt kiskanállal is végezhetjük.

Kevés lazaccal vagy tejföllel díszítjük a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/lazaccal-toltott-burgonya/