Elkészítése
A zöldségeket vajon puhára pároljuk, majd a tálalásig félretesszük. Közben a burgonyát a szokásos módon megpucoljuk és megsütjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd margarinnal és egy kevés olajjal lassan aranysárgára pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, és néhány percig pároljuk. Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd a szokásos módon behabarjuk. Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval és borssal.
Ízlés szerint adhatunk hozzá száraz fehérbort vagy füstölt fűszerkeveréket, hogy még különlegesebb legyen az íze.
A libamájat előkészítjük: a hártyát, ha van, eltávolítjuk, majd 8-10 mm vastagra szeleteljük. A szeleteket lisztbe forgatjuk, és zsíron, rostlapon vagy serpenyőben pirosra sütjük.
Amikor minden elkészült, a libamájat a zöldségekkel és a burgonyával együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
