Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Libamáj roston recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg hízott libamáj
  • 15 dkg keleti zöldségkeverék
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg libazsír
  • 5 dkg margarin
  • liszt
  • só
  • bors
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • snidling

Elkészítése

A zöldségeket vajon puhára pároljuk, majd a tálalásig félretesszük. Közben a burgonyát a szokásos módon megpucoljuk és megsütjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd margarinnal és egy kevés olajjal lassan aranysárgára pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, és néhány percig pároljuk. Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd a szokásos módon behabarjuk. Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval és borssal.

Ízlés szerint adhatunk hozzá száraz fehérbort vagy füstölt fűszerkeveréket, hogy még különlegesebb legyen az íze.

A libamájat előkészítjük: a hártyát, ha van, eltávolítjuk, majd 8-10 mm vastagra szeleteljük. A szeleteket lisztbe forgatjuk, és zsíron, rostlapon vagy serpenyőben pirosra sütjük.

Amikor minden elkészült, a libamájat a zöldségekkel és a burgonyával együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/libamaj-roston/