Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyúl pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg nyúlhús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál lecsókrém
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

Az előkészített nyulat daraboljuk fel, majd enyhén sózzuk meg.

A megpucolt és felaprított hagymát a zsíron dinszteljük meg, majd keverjük el benne a lecsókrémet. Adjuk a hagymás alaphoz a törött paprikát és keverjük el.

A hagymás alapra rakjuk rá a nyúlhúst, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt lassú tűzőn főzzük 45-60 percig.

Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel. Nagyobb méretű (paraszt galuska) illik hozzá legjobban.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/nyul-porkolt/