Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Séfek receptjei

Óriás pöfeteg csőben sült almával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg pöfeteg gomba liszt tojás zsemlemorzsa só 1 marék dió 1 marék mandula 1 marék sárgabarack mag vaj 4 db borízű alma 5 dkg trappista sajt 3 szem szegfűszeg 4 szem szegfűbors 3 dl főzőtejszín 1 tojás olaj a gombák sütéséhez Elkészítése: A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom. 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg pöfeteg gomba
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 marék dió
  • 1 marék mandula
  • 1 marék sárgabarack mag
  • vaj
  • 4 db borízű alma
  • 5 dkg trappista sajt
  • 3 szem szegfűszeg
  • 4 szem szegfűbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • olaj a gombák sütéséhez


Elkészítése:

A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.

10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.

Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.

A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.

A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.

Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is