Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált sertés vagy marhahús
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál mk bors
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

A paradicsomszószhoz

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 700 g passzírozott paradicsom (passata 700 g)
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál mk kakukkfű
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 25 dkg tészta

Elkészítése

A padlizsánt egészben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

3 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy késsel összevágva jól pépesítünk és lassú tűzön zsírjára sütjük.

A tésztát kifőzzük közben.

Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darált húshoz, amit egy külön tálba tettük, majd a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.

A paradicsomszószhoz olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, hozzáadjuk a cukrot.

A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket. Én botmixerrel finomítom a hagyma miatt a mártást.

A darált húsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt sütjük.

A megsült húsgombócokat óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Olasz paglia e fieno tésztán tálaljuk. Spagetti vagy penne is jó hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/padlizsanos-husgombocok-paradicsomszoszban/