Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Puszta szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a bepácoljuk vele a húst. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.Elkészítjük a lecsós alapot. A paprikát vágjuk fel, de a csumáját ne tegyük bele az ételbe. A paradicsom szárát vágjuk ki, majd vágjuk szeletekre.Dinszteljük meg a hagymát. A hagymás alapra rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Öntünk alá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2024.03.07.

Hozzávalók

Lecsóhoz

Velőhőz

Tálaláshoz

Elkészítése

A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a bepácoljuk vele a húst. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.Elkészítjük a lecsós alapot. A paprikát vágjuk fel, de a csumáját ne tegyük bele az ételbe. A paradicsom szárát vágjuk ki, majd vágjuk szeletekre.Dinszteljük meg a hagymát. A hagymás alapra rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Öntünk alá egy kevés vizet, majd lefedjük és hagyjuk, hogy a saját levében 30-35 perc alatt megpárolódjon. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük a lecsóalapra. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett belefőzzük a tojásokat a lecsóba.Tegyük félre a lecsót és készítsük el a velőt: a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is.A velőt keverjük el a lecsóban.A szalonna szeleteket süssük ropógosra serpenyőben.Egy serpenyőben süssük meg a tükörtojásokat is.A tálaláshoz rakjunk a tányérra egy szelet húst, majd tegyünk a tetejére a velőkrémből egy nagyobb adagnyit. A velőkrém tetejére rakjuk rá a tükörtojást, majd a sült szalonnát is. Az elkészült ételet ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel. Jól ilik hozzá a steak vagy sült burgonya.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is