Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, húsgolyós pizza lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 g porélesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl langyos víz (liszttől függ, lehez kicsit több vagy kevesebb)
  • 8 dkg reszelt parmezán

Lepény széleibe

  • 15 dkg mozzerella ( csíkokra vágva)

Kenéshez

  • 8 evőkanál fűszeres pizzaszósz

Fasírthoz

  • 50 dkg darált borjú ( vagy marhahús)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 evőkanál fűszer paprika
  • só
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Tálaláshoz

  • ketchup (ízlés szerint )
  • ecetes jalapeno paprika (ízlés szerint )
  • sült fokhagyma (ízlés szerint )

Elkészítése

Tészta:

A lisztben elkeverjük a sót, parmezánt, cukrot és a porélesztőt. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát.Letakarjuk a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb 60-70 perc alatt.

Fasírt:

A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. A kihűlt hagymás keveréket összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd jól összegyúrjuk az egészet. A masszából egyforma nagyságú fasírtokat (kb 12 db) formázunk.

Összeállítás:

A megkelt tésztából 6 kisebb golyót formázunk. A tésztagolyókat egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük a pizzaszósszal. A széleire rakjuk a mozzerella csíkokat, majd felhajtjuk. Megszórjuk reszelt mozzarellával, majd ráhelyezzük a húsgolyókat.Tegyük előmelegített sütőbe (200 C°) kb 20-25 percre, majd süssük készre a lepényt.Tálaláskor ízlés szerint locsoljuk meg valamilyen szósszal és adjunk hozzá ecetes jalapeno paprikát és sült fokhagymát.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/sajtos-husgolyos-pizza-lepeny/