Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Svéd húsgolyó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált disznóhús 50 dkg darált marhahús 1 nagy vöröshagyma 1,5 dl tej 5 szelet toast kenyér 2 tojás 2 tk só 1 tk szerecsendió só, bors ízlés szerint Szósz: 4 ek liszt 1 liter marha alaplé 1 kis tejföl olaj a sütéshez Elkészítése: A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük, olajon megpirítjuk, kihűtjük. A kenyér […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2016.04.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált disznóhús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1,5 dl tej
  • 5 szelet toast kenyér
  • 2 tojás
  • 2 tk só
  • 1 tk szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint

Szósz:

  • 4 ek liszt
  • 1 liter marha alaplé
  • 1 kis tejföl
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük, olajon megpirítjuk, kihűtjük. A kenyér széleit levágjuk és a tejbe áztatjuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a kihűlt hagymát, a tojásokat és a fűszereket. Végül a beáztatott kenyeret is belemorzsoljuk. Az egészet jól összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk a masszából. (Nekem pont 60 db lett belőle)

Egy nagy teflon serpenyőbe olajat hevítünk és közepes lángon kisütjük a húsgolyókat. Az olajból 8-10 evőkanállal átteszünk egy másik edénybe, melybe beleszórjuk a lisztet. Rántást készítünk, felöntjük az alaplével.

Ha nincs kész alaplevünk, akkor 1 liter vízhez adjunk 3 db leveskockát, forraljuk fel és kész is van.

Ha szükséges akkor sózzuk meg a mártást. Amikor selymesre kevertük hozzáöntjük a tejfölt is. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ekkor beletesszük a megsült gombócokat és 10 percig főzzük.

Néha megkeverjük. Aki szereti áfonya szószt is készíthet hozzá. Nem kell hozzá más csak fagyasztott áfonya és almalé. Az áfonyát egy kevés almalével felforraljuk, ízlés szerint egy kis cukorral édesítjük. Pár perc alatt sűrű szószt főzünk belőle.

Főtt burgonyával, krumplipürével, áfonyaszósszal, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is