Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzpecsenye Wellington módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 szűzpecsenye
  • 3 ek olaj
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 1 pohár fagyasztott szegfűgomba
  • 14-16 szelet mirelit vargánya gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld + szárított petrezselyem
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítése:

A szűzpecsenye mindkét végét levágtam, és a közepét használtam csak fel.

A szűzpecsenyét előző este borsozzuk, sózzuk, olajjal bekenjük, és betesszük a hűtőbe legalább 8-10 órára.

A húst serpenyőben  egy evőkanál olajon elősütjük. Forgassuk,  hogy minden oldala kérget kapjon.

Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd egy evőkanál olajon  megdinszteljük. Rátesszük a gombakeveréket, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy  kiolajazott sütőpapírra tesszük a leveles tésztát, a kinyújtott  tésztára  rakjuk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük, és beletekerjük, végeit lehajtjuk. A végéről leesett leveles tésztával a tetejét díszíthetjük.

180 °C-os, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük, és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/szuzpecsenye-wellington-modra-2/