Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tormakrémes sült bucik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab zsemle alakú pékárú
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 15 dkg tormakrém
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A hagyma zöldjét vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojást és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A zsemlék tetejét vágjuk be mélyen, majd a mélyedésekbe rakjunk a tormakrémből bőven (be fogja inni a sütés végére).

A fűszeres tejben áztassuk-forgassuk meg a zsemléket, majd rakjuk egy tepsibe. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre.

Akkor készült el, ha kívül ropógós, belül finom puha marad a zsemle.

https://receptneked.wps.hu/sefek-receptjei/tormakremes-sult-bucik/