Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Abáló kincsei pikánsan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az abálóból

  • 1 db tüdő
  • 1 db szív
  • 1 db nyelv
  • 1 db fül

Egyéb hozzávalók

  • zsír
  • só
  • bors
  • házi csalamádé
  • 1 kanál mustár
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db babérlevél
  • 2 db citromkarika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet majoránna
  • petrezselyemlevél
Abáló kincsei pikánsan

Elkészítése

Előkészítés

Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük és apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.

Főzés

Hozzáadjuk a húsféléket egyszerre, mert az abáló előfőzte, és kb. azonos a főzési idejük. Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje.

Babért, maréknyi apróra vágott csalamádét vagy 2 db savanyú uborkát, vékony karikákra vágott sárgarépát, négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, friss vagy szárított petrezselyemlevelet, kevés mustárt adunk hozzá. Sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük.

Habarást készítünk

Tejfölből és lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük.

Köret

Köretként adhatjuk hozzá a hurkából és töltött káposztából maradt rizst, zsemlegombócot, főtt orsó vagy más tésztát, galuskát. Én viszont legjobban grízgaluskával szeretem.

Tálalás

Tálaláskor ne felejtsük el a tejfölt sem, hogy mindenki kedvére meglocsolhassa.

https://receptneked.wps.hu/sertes/abalo-kincsei-pikansan/