Elkészítése
A csontos tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Az apró savanyú káposztát kicsit kimossuk, kinyomkodjuk, és még apróbbra szeleteljük. Egy nagy pohár tejfölbe zúzott fokhagymát, vegetát és fél dl étolajat keverünk.
Az apróra vágott káposztát egy nagy tálba tesszük, és leöntjük a tejfölös masszával, majd alaposan összekeverjük. Két ízletes almát lereszelünk, és hozzáadunk 4-5 szem megpucolt, felkockázott burgonyát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Ezt az egyveleget egy zsiradékkal kikent tepsi aljába terítjük, majd rárendezzük a tarja szeleteket. Az egészet alufóliával lefedjük, és 200 fokon kb. 30 percig puhára sütjük. Tálalás előtt alufólia nélkül még 10-15 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Ehhez az ételhez nem kell külön köret, mert minden benne van.

