Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás palacsintatésztában sült karajszeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • só
  • liszt

A palacsintatésztához:

  • 3 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • 2 közepes alma reszelve

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj


Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat felverjük elektromos géppel, majd a szódavízzel, liszttel is alaposan elkeverjük.

Legvégül hozzákeverjük a durvára reszelt almát. (A levét nem kell kinyomkodni.)

Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztben kissé megforgatjuk, majd az almás palacsintatésztába mártjuk.

Fedő alatt, lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Nagyon finom, kellemes ízű, omlós hús lett a végeredmény.

Jó étvágyat hozzá!

[box style=”info”]Egy kicsi maradt a palacsintatészta masszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/almas-palacsintatesztaban-sult-karajszeletek/