Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertésszeletek

Almás savanyú káposztában párolt karaj knédlivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát hirtelen átsütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a vastag csíkokra vágott hagymát aranybarnára sütjük, erre tesszük a megmosott, kiáztatott, átvágott káposztát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és néhány babérlevéllel fűszerezzük. Az elősütött húst a káposzta tetejére helyezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt fél órát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.07.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát hirtelen átsütjük, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon a vastag csíkokra vágott hagymát aranybarnára sütjük, erre tesszük a megmosott, kiáztatott, átvágott káposztát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és néhány babérlevéllel fűszerezzük.

Az elősütött húst a káposzta tetejére helyezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt fél órát főzzük, ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almát, és további fél órát pároljuk.

Közben elkészítjük a knédlit. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, megsózzuk, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy ragacsos tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától, majd duplájára kelesztjük.

A főzési folyamatot úgy időzítjük, hogy a végén a knédlit a hús gőze felett tudjuk megpárolni, ami további 20–25 percet vesz igénybe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is