Elkészítése
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát hirtelen átsütjük, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon a vastag csíkokra vágott hagymát aranybarnára sütjük, erre tesszük a megmosott, kiáztatott, átvágott káposztát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és néhány babérlevéllel fűszerezzük.
Az elősütött húst a káposzta tetejére helyezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt fél órát főzzük, ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almát, és további fél órát pároljuk.
Közben elkészítjük a knédlit. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, megsózzuk, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy ragacsos tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától, majd duplájára kelesztjük.
A főzési folyamatot úgy időzítjük, hogy a végén a knédlit a hús gőze felett tudjuk megpárolni, ami további 20–25 percet vesz igénybe.

